TÄTA ventilationen 

Ny teknik som tätar och sänker energikostnaden

Vi erbjuder smart tätning av ventilationssystem med vår Aeroseal-metod – en prisbelönt teknikfrån USA. Med ett tätt system kan ni dra ner på fläktarna och få bättre värmeväxling. Ni får ett system som drar mindre energi helt enkelt.

Tätar till kostnaden

Ett ventilationssystem som läcker luft kostar väldigt mycket pengar i drift. Dels eftersom fläktarna behöver gå på högvarv. Dels om det finns värmeväxling i systemet som måste värma upp kall tjuvluft som smiter in.

Effektivt utan ingrepp

Vår Aeroseal-metod hittar och tätar läckagen automatiskt. Det gör att det fungerar på alla typer av ventilationsrör – även liggande och kantiga rör. Dessutom ofarligt och helt utan ingrepp på fastigheten.

Frisk luft där den ska vara

Med ett tätt system kommer luften kommer ut dit den ska och ni behöver inte oror er för att bli underkända på den obligatoriska OVK-besiktningen. Dessutom hjälper ni till att hålla koldioxidnivåerna nere och bidrar till friskare inomhusklimat.

Enorma ENERGIBESPARINGAR

Med ett tätt system slipper ni tjuvluft och kan drar ner på effekten på ventilationens fläktar och dessutom få bättre värmeväxling om systemet återvinner värme.


Ska ni byta fläktar kan ni sannolikt köpa mindre
fläktar med ett tätt system.  

Naturligt VATTENBASERAD

Aeroseal är en vattenbaserad dimma som  är helt ofarlig för människan. Till skillnad från många andra tätningsmetoder .

FRISK LUFT överallt

Tidigare har man inte kunnat täta ventilationssystem på ett vettigt sätt. Detta är en ny metod som gör att ni verkligen får ut frisk luft i hela systemet utan läckage. 

TÄTAR ALLA KANALER utan problem

Vi klarar av att täta alla typer av rör som andra tätningsmetoder inte klarar av. Exempelvis klarar vi både liggande och fyrkantiga ventilationsrör. 

Hur fungerar det?

En målsökande dimma som söker upp och tätar läckor

Vi skickar in en vattenbaserad ofarlig dimma i ventilationskanalerna som hittar läckor och tätar dem automatiskt genom att bygga upp en polymerförsegling som håller i många år framöver. Vi mäter och ser läckaget sjunka i realtid med digital diagnostik.

Aeroseal är en patenterad lösning som vunnit en lång rad energiutmärkelser i USA. Omnino är störst utförare av tekniken i Sverige och riktar sig endast till fastighetsägare, VVS-företag och energikonsulter.

 

> Ladda ner information om Aeroseal

Hur går en tätning till?​

1) Offert

Vi lämnar alltid en tydlig och detaljerad offert.

2) Info till hyresgäster

Om det är ett flerbostadshus behöver vi komma in i varje lägenhet – då blir det viktigt med information så att genomförandet blir smidigt.​

3) tätningen

Våra certifierade medarbetare kommer ut och tätar hela systemet direkt eller i etapper. Du kan följa tätningen direkt med vår digitala diagnostik.​

4) rapport

Ni får en detaljerad rapport som inkluderar antalet liter som systemet läcker innan och efter tätningen.

Några kundexempel

Vi tätar nya fastigheter varje vecka med vår prisbelönta Aeroseal-metod

Brf Sågbäcken i Huddinge

Tät ventilation vid nybyggnation

2016 byggdes ett nytt Svanenmärkt flerbostadshus med 170 bostadsrätter i Huddinge.

För att säkra besiktningen, hålla driftkostnaden nere och se till att all luft cirkulerade som den skulle, valde man att både mäta luftläckaget och täta hela fastighetens ventilationssystem från början.

SKÅNES UNIVERISTETSSJUKHUS​

Viktigt med täthet i sjukhusmiljö

I sjukhusmiljö ställs de högsta täthetsskraven på ventilationen för att minimera risker med spridning av oönskade patogener.

Skånes Universitetssjukhus i Malmö valde att luftmäta sina kanalsystem och täta delar av ventilationssystemet med Aeroseal-metoden och för fortsätta erbjuda sina patienter tryggast möjliga vård. 

FLERBOSTADSHUS I HARLÖSA

Lägre energikostnad för ventilationsdrift

På Hemgatan i Harlösa ligger ett typiskt äldre hyreshus med ca 20 lägenheter. Vid en luftläckagemätning visade det sig att systemet läckte stora mängder luft vilket gjorde att fläktarna fick jobba på högvarv.

Vi tätade hela systemet med vår Aeroseal-metod vilket gjorde att energiåtgången i huset sänktes drastiskt.

Kulturhuset Mazetti i Malmö

Inte längre fläktar på högvarv

Mazettihuset är en välkänd Malmöfastighet och f.d. chokladfabrik som nu huserar kulturverksamheter, utbildning och restaurang. Fastigheten ägs av Stadsfastigheter.

Den varierande verksamheten med mycket människor i omsättning ställer höga krav på ventilationen. Vi har mätt luftläckaget och tätat ventilationen där det varit nödvändigt för att inte fläktarna ska arbeta på maxeffekt.