Fritt luftflöde kostar mindre och ger godkänd OVK

Om ventilationssystemet är tilltäppt eller smutsigt så måste fläktarna jobba på högvarv. Detta drar kostsamt mycket energi. Luften riskerar att inte nå ut dit den ska vilket kan leda till underkänd OVK. 

Dra ner på energin

Ett frånluftssystem kan täppas till på 6 år när luften leds från kök och badrum där fukt och smuts möts. Det kan bli riktigt kostsamt när fläktarna måste jobba onödigt hårt för att få ut luften i fastigheten.

Genom en ventilationsrensning rengör man systemet och skapar därmed ett fritt luftflöde så att ni sannolikt kan dra ner på fläktarna.

Frisk luft där den ska vara

Kraven på luftkvaliteten ökar i takt med att vi lär oss mer om hur detta påverkar både fastigheten och människorna i den. Inte minst på skolor, sjukhus och kontor.

Smutsiga och tilltäppta ventilationssystem gör att luften inte når ut dit den ska.
Det kan leda till höga koldioxidhalter i luften, huvudvärk och försämrad arbetsförmåga.

Dessutom är det dåligt för fastigheten om inte luftflödet fungerar som det ska.

Rensa innan OVK

Många av våra kunder väljer att rensa ventilationssystemet inför den obligatoriska OVK-besiktningen i förebyggande syfte när de misstänker att det finns en risk att bli underkänd. 

Om man vet att fläktarna drar mycket energi och att luftflödet är begränsat så är en förebyggande rensning ett klokt drag då det sparar tid och frustration. 

Vi rensar ventilationssystem inför eller efter underkänd OVK-besiktning. 

Hur går en ventilationsrensning till?

1) Offert

Vi lämnar alltid en tydlig och detaljerad offert. I vissa fall behöver vi besöka fastigheten. I andra fall räcker det med ritningar eller OVK-protokoll som underlag.

2) Info till hyresgäster

Om det är ett flerbostadshus behöver vi komma in i varje lägenhet – då blir det viktigt med information så att genomförandet blir smidigt.

3) ventilationsrensningen

Våra certifierade medarbetare kommer ut och går metodiskt igenom hela ventilationssystemet.

4) rapport

Ni får en detaljerad rapport som även inkluderar avvikelser i systemet som vi hittat.​

Några kundexempel

Vi har rensat ventilationssystemet i hundratals fastigheter, i allt från flerbostadshus till skolor, sjukhus och kontor.

GERDAHALLEN I LUND​

Bättre luft i träningsverksamheten​

Gerdahallen är en klassisk och modern träningsanläggning i Lund med gym, tennis, sjukgymnastik och gruppträning. Det ställer höga krav på ventilationen för besökarnas komfort. Fuktig luft binder partiklar och damm och gör ventilationskanalerna hårt ansatta. 

Vi genomför en komplett ventilationsrensning där vi rensar hela anläggningens ventilationssystem och har gjort detta vid två tillfällen. 

YSTAD LASARETT​

Hälsosam luft för patienter och sjukvårdsanställda

Sjukvården har stora krav på hälsosam luft för att undvika att patogener sprids eller att utsatta patienter inte får tillgång till frisk luft. Sjukhusmiljön är dessutom en tuff ventilationsmiljö med mycket människor i omsättning. 

Vi har fått uppdraget att rensa hela Ystad lasaretts ventilationssystem, ett omfattande projekt som löper över mer än ett års tid.